Viceprim-ministrul Vasile Dîncu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, a efectuat azi, 25 octombrie 2016, o vizită la blocurile de locuințe construite prin Programul de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, din municipiul Carei. Programul este reglementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) și implementat de Agenția Națională pentru Locuințe.

Viceprim-ministrul Vasile Dîncu a fost întâmpinat de primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, și de viceprimarul Ludovic Keizer. Ministrul dezvoltării regionale și administrației publice a inspectat locuințele destinate tinerilor și a stat de vorbă cu beneficiarii cărora le-au fost repartizate de către Consiliul Carei.
Vicepremierul a anunțat că Statul Român nu va mai vinde locuințele pentru tineri pentru a-și putea crea un fond locativ propriu, mai ales că, de cele mai multe ori, fondurile provenite din vânzarea locuințelor nu mai întorc la ANL pentru a putea fi utilizate în vederea finanțării construcției de noi locuințe pentru tineri. Vicepremierul Dâncu a afirmat că o localitate de nivelul Careiului ar trebui să aibă la dispoziție cel puțin o sută de astfel de locuințe pe care să le poată folosi inclusiv în situații excepționale sau pentru a rezolva diferite cazuri sociale.
Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a arătat că locuințele asigurate de stat și locurile de muncă bine plătite sunt singurele lucruri care îi pot determina pe tineri să rămână acasă.

În cartierul de pe strada Tireamului au fost construite 58 de locuințe pentru tineri.