Un grup de elevi ai Liceului Teoretic Carei a participat în această seară la masa rotundă cu tema „Armata-instituţie fundamentală a statului. Sursă de încredere şi mândrie naţională”, organizată la Satu Mare în ziua premergătoare Zilei Armatei, la care a fost prezent preşedintele României, Klaus Iohannis.

Municipiul nostru a fost reprezntat la acest eveniment de către un grup de elevi ai Liceului Teoretic Carei. Este vorba de elevi cu rezultate la olimpiade naţionale şi internaţionale, respectiv elevi cu rezultate deosebite la învăţătură la disciplinele: Limba română, Limba maghiară, Istorie şi Informatică. Elevii au fost însoţiţi de directorul adjunct al Liceului Teoretic, Rodica Pop, şi profesoara Monica Mădăras. La masa rotundă, care s-a desfăşurat la Teatrul de Nord Satu Mare, a fost prezent şi directorul Direcţiei de Cultură, Sport şi Turism din cadrul Primăriei Carei, Bogdan Georgescu.
Dezbaterea a fost moderată de către Ioan Bolovan, prorector în cadrul Universităţii Babeş- Bolyai din Cluj Napoca. Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, şi preşedintele Klaus Iohannis au vorbit despre încrederea populației în instituția armatei, modernizarea armatei şi acordarea a 2% din PIB Ministerului Apărării Naţionale, aspecte legate de sistemul de învăţământ militar.