Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Halmeu au descoperit și confiscat 600 pachete țigări, în valoare de 2.700 de lei, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere. Luni, 24 octombrie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, Beniamin Stelian I., în vârstă de 48 ani, din județul Satu Mare. Acesta conducea un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Satu Mare.

jin ling
Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucrineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra microbuzului.
Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat în caroseria autoturismului, cantitatea de 600 pachete de ţigări, mărcile Rothmans și Jin Ling, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de 2.700 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.
Totodată, autoturismul Volkswagen Passat, în valoare de 5.000 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor.