Un somn având greutatea de 31 de kilograme a fost capturat duminică seara, în jurul orei 20.00, cu ocazia celei de-a doua acţiuni organizate special pentru rărirea acestor răpitori din lacul de la Ianculeşti. La acţiune au participat pescari profesionişti din Satu Mare, specializaţi în pescuitul acestei specii de peşte. Monstrul a fost scos la mal după o luptă îndelungată.

Pescarul care a reușit impresionanta captură a refuzat să dezvăluie momeala care i-a adus peștele în cârlig. În schimb, a declarat că a tot duminică a scăpat un alt somn de mari dimensiuni, pe care nu a reușit să-l aducă la mal.
În lacul de la Ianculești există cel puțin patru sau cinci exemplare de somn în jur de 50 de kilograme, somni care au fost văzuți de personalul care administrează lacul. În ultimii ani, somnii s-au înmulțit peste măsură în lacul de la Ianculești. Acești somni giganți mănâncă foarte mult din peștele pașnic cu care, periodic, este populat lacul.
Acţiunea de eliminare a somnilor din lacul Ianculeşti va fi reluată în acest an, în funcţie de condiţiile meteorologice. La prima acțiune de acest gen, organizată la începutul acestei luni, au fost prinși şapte somni, cu greutăţi cuprinse între 3,5 kilograme şi 13 kilograme.