Poliţiştii sătmăreni acţionează permanent pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona târgurilor de animale, atât în interiorul acestora cât și în zona adiacentă. O astfel de acțiune a fost orgnizată ieri, 13.10.2016, de către polițiștii Secției Rurale Satu Mare, cu ocazia târgului organizat în comuna Halmeu, urmărindu-se în special modul de respectare a Notei de Serviciu a ANSVSA privind gradul de risc pentru răspândirea pestei porcine, prin care se interzice comercializarea animalelor din specia porcine.

tigari-contrabanda

Tot în acest cadru s-a acționat pentru fluidizarea traficului rutier din zona târgului dar şi pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă şi ordine publică.
Au fost efectuate controale asupra agenților economici care desfășoară activități în astfel de ocazii și asupra participanților la trafic.
În baza neregulilor constatate, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației ce reglementează activităţile de comerţ sau prestările de servicii si pentru nerespectarea regimului circulației pe drumurile publice.
În acest context, a fost oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 64 de ani din Satu Mare, care avea asupra lui în vehicul, 20 pachete țigări, provenite din activități de contrabandă. Celui în cauză i s-a aplicat o sancțiune contravențională, dublată de măsura confiscării țigărilor.