În cursul zilei de ieri, 12 octombrie 2016, poliţiştii sătmăreni au acţionat pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Astfel, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Satu Mare au desfăşurat activităţi cu precădere în cele patru piețe agroalimentare, dar și în piața de gros de pe strada Magnoliei din municipiu.

politisti
Controalele au vizat respectarea prevederilor legislației în vigoare care reglementează valorificarea de către producătorii agricoli a produselor agricole proprii și de exercitare a comerțului cu aceste produse.
În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, pentru fapte care contravin Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și a Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.
Valoarea amenzilor aplicate a depășit 3.500 de lei, cele mai frecvente nereguli constatate fiind cele de tipul cărora producătorii agricoli nu au respectat obligaţia afişării la locul de vânzare a etichetei de produs, care să conţină informaţii cu privire la denumirea produsului, localitatea de origine, data obţinerii produsului şi preţul de vânzare, dar și de nerespectare a regimului de utilizare a filelor din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol.