Jurnalistul Megyeri Tamas Robert, proprietarul portalului Anziksz, ne-a rugat să publicăm integral un drept la replică transmis publicaţiei Buletin de Carei. Nu de alta, dar jurnalista Daniela Ciută, în loc să publice dreptul la replică în acelaşi loc în care a postat articolul denigrator la adresa jurnalistului Megyeri, a postat doar un simplu link la un fişier text. Bineînţeles, după ce a scris obişnuitele comentarii proprii.

megyeri-tamas

Către redacția Buletin de Carei
– în atenția Danielei Ciută –
În interesul informării corecte a cititorilor dumneavoastră, vă solicit să publicați următorul drept la replică în cursul zilei de azi, 3 octombrie 2016:

În cadrul articolului intitulat ”Eşti careian? Atunci plăteşti şi pentru promovarea comunei Căpleni”, publicat de portalul Buletin de Carei, semnat de întreaga redacție, se fac o serie de afirmații neadevărate, printre altele și faptul că, din vina unui consilier al primarului, care întâmplător domiciliază în Căpleni, mai multe instituții din Carei (cum ar fi Biblioteca), nu figurează pe harta municipiului Carei.
Pe baza informațiilor obținute în cadrul procesului pe care îl avem pe rolul instanței, proprietarul portalui Buletin de Carei, jurnalista Daniela Ciută, știe că aceste afirmații nu sunt adevărate. Întreținerea site-ului Primăriei Carei nu figurează printre atribuțiile mele de serviciu. Nu a depins de mine și nu depinde nici acum ce instituții publice figurează pe acea hartă online a municipiului Carei. Acest serviciu este prestat de către o firmă privată, inclusiv pentru administrația locală careiană. Ideea este următoarea: firma prestatoarea realizează în mod gratuit harta pentru Primăria Carei, urmând ca (cel mai probabil în schimbul unor sume de bani) să treacă și firmele private pe respectiva hartă.
De asemenea, nu a depins de mine și nu depinde nici acum faptul că pe harta digitală este inclusă o parte a localității Căpleni, în timp ce alte comune din zonă nu apar deloc. Repet, nu am absolut nicio legătură cu această hartă. Cei care vor să afle cine realizează harta la care Buletin de Carei face referire pot să obțină această simplă informație accesând linkul ”Impressum”. Același lucru l-ar fi putut face și autorul articolului publicat de portalul Buletin de Carei. Astfel, nu ar fi ajuns în postura penibilă de a mă acuza de lucruri pe care nu le-am săvârșit și nu au depins vreodată de mine.
Stimată jurnalistă Daniela Ciută, vă rog să nu mă mai tot amestecați în mod răuvoitor în diverse fapte cu care nu am absolut nicio legătură. În cazul în care veți mai întâmpina probleme cu utilizarea internetului și accesarea unor site-uri, vă rog frumos să vă înscrieți la un curs de utilizare a calculatorului. Dați-mi voie să adaug că ceea ce faceți dumneavoastră prin intermediul unor astfel de articole nu este nici jurnalism, nici anchetă jurnalistică, ci doar să acuzați de dragul acuzațiilor.
Având în vedere că avem deja un proces civil pe rolul instanţelor de judecată, vă rog frumos să fiţi mai atentă la afirmaţiile pe care le faceţi la adresa mea, respectiv la epitetele cu care mă caracterizaţi. În virtutea deontologiei profesionale şi a corectei informări a cititorilor dumneavoastră, vă solicit respectuos să publicaţi acest drept la replică în cursul zilei de azi, 3 octombrie 2016, în acelaşi loc în care a apărut şi articolul în care faceţi aceste afirmaţii neadevărate la adresa mea. De asemenea, vă solicit respectuos să publicaţi integral acest drept la replică, fără comentariile dumneavoastră inutile. În cazul în care nu veţi publica acest drept la replică, îmi rezerv dreptul de a mă adresa la rândul meu instanţelor de judecată, respectiv de a apela la sprijinul colegilor din presa locală pentru a-l putea prezenta publicului careian.

Cu respect,
Megyeri Tamás Róbert
proprietar al portalului Anziksz