Sâmbătă, 22 octombrie 2016, de la ora 19.00 la Sala Teatrului municipal din Carei va avea loc concertul extraordinar al tenorului NAGY NORBERT, intitulat „Amor & Passion”, care va cuprinde opere moderne, muzică pop și canțonete, informează Direcţia de Cultură şi Turism Carei.

nagy-norbert-afis-carei-fin
Prețul unui bilet: 25 lei. Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Carei. Informații la telefon: 0261.865.006.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Direcției de Cultură a Municipiului Carei și al Centrului Cultural al Municipiului Carei.
Prima apariţie în faţa publicului careian
După ce a colindat jumătate din lumea-ntreagă, concertând prin operele din Italia, Germania, Franţa şi Dubai şi participând la numeroase festivaluri de operă din străinătate, acum, tenorul sătmărean Nagy Norbert își va etala talentul, concertând la data de 22 octombrie, într-o sâmbătă seară, în fața publicului careian. Fostul elev al renumitului tenor Andrea Bocelli va cânta pe scena teatrului local recent renovat, începând cu ora 19:00.
Dar la ce se poate aştepta publicul careian? Tânărul Nagy Norbert a declarat următoarele: „Cel mai important lucru când mă pregătesc pentru un concert este să-i pot oferi publicului un eveniment memorabil prin intermediul interpretărilor mele. Voi cânta operete moderne, pentru gusturile secolului XXI, dar şi canzonete. Desigur, voi cânta şi melodii care se regăsesc pe primul meu album. La concert se vor auzi melodii de pe albumul La Voce Delle Emozioni, şi nu numai. Publicul se va putea delecta şi cu muzică uşoară, de genul muzical pop, în speranţa că selecţia mea va fi pe gusturile participanţilor” – a declarat artistul.
De provenienţă din Satu Mare, dar cu reşedinţa în Italia, tânărul artist s-a născut la data de 20 martie 1987. Şi-a urmat studiile la Liceul de Arte „Aurel Pop”, unde a învăţat printre altele să cânte la pian şi chitară. Pe parcursul studiilor, şi-a descoperit adevărata vocaţie artistică, şi anume că numai în canto îşi poate trăi cu adevărat pasiunea pentru muzică şi îşi poate cu adevărat dezvolta personalitatea. La începutul studiilor muzicale locale a fost îndrumat de prof. Socolan Ramona, iar ulterior de prof. Mordan Terezia. După Bacalaureat a fost admis pe loc de cinste la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.
Prima sa apariţie într-o operetă a fost în anul 2010, în opera Rigoletto. În urma absolvirii facultăţii, artistul a avut posibilitatea de a pleca la studii în oraşul italian La Spezia, unde şi-a aprofundat studiile masterale la Conservatorul „Giacomo Puccini”.