Joi, 6 octombrie 2016, de la ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Municipiul Carei va avea loc concertul tânărului muzician maghiar Petruska András, în cadrul turneului de promovare a albumului „Kapunyitó. Intrarea este liberă, informează Direcția de Cultură și Turism Carei.


Petruska András este unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni din Ungaria: având un stil deosebit, apropiat de public şi cu o virtuozitate muzicală, este unul dintre cei mai influenţi artişti din generaţia nouă, premiat cu titlul Artisjus Junior în 2015.
Primul album, lansat în 2014, având titlul „Metropolita” este un album de concept: parcurgând staţiile metroului din Budapesta, ne arată o faţă nevăzută a capitalei Ungariei, fiecare piesă având o denumire şi tematică legată de un spaţiu public din Budapesta. Videoclipurile de debut înregistrează succese în cadrul competiţiilor video şi sunt vizionate de sute de mii de fani ai muzicii.
Albumul „Kapunyitó” este inspirat din temele actuale ale societăţii, ne dezvăluie trăirile şi sentimentele generaţiei 20-30 în contextul actual, valabil atât pentru Ungaria cât şi pentru generaţia tineretului din România. Cu piesa Trouble in My Mind formaţia a ajuns în finala naţională de preselecţie Eurovision, emisiunea „A Dal 2016′ a fost vizionat de milioane de suporteri şi fani ai muzicii. Ajuns în finală, Petruska a fost laureat cu titlul „Talentul anului” .
În octombrie 2016, tânărul artist va promova noul album în Transilvania, va susţine concerte în 10 locaţii deosebite în Cluj-Napoca, Oradea, Târgu Mureş şi alte oraşe.
Turneul va începe într-o locaţie deosebită, în Castelul Károlyi din municipiul Carei: joi, 6 octombrie de la ora 18.00 iubitorii de muzică vor avea parte de o prezentare deosebită a albumului, organizatorul local este Direcţia de Cultură Carei, iar intrarea este liberă.
Vineri, 7 octombrie MusiCat Café&Pub va găzdui concertul Petruska, în organizarea Casei de Cultură GM Zamfirescu, va începe de la ora 21 şi intrarea este liberă.
Energia pe scenă şi îmbinarea perfectă a stilului de chitară „finger-style” cu performanţa violonistului Temesvári Bence vor oferi, cu siguranţă, momente deosebite pentru publicul din municipiul Carei şi din Satu Mare.