Şapte somni au fost capturaţi la sfârşit de săptămână cu ocazia acţiunii organizate special pentru rărirea acestor răpitori din lacul de la Ianculeşti. La acţiune au participat patru echipe de pescari profesionişti, specializaţi în pescuitul acestei specii de peşte. Cei şapte somni, cu greutăţi cuprinse între 3,5 kilograme şi 13 kilograme, sunt de dimensiuni relativ modeste faţă de monştrii care populează lacul. În lacul de la Ianculești există cel puțin patru sau cinci exemplare de somn în jur de 50 de kilograme, somni care au fost văzuți de personalul care administrează lacul.

somn

„Pe baza experienţei lor, pescarii pe care i-am invitat ne-au spus că au mai rămas foarte mulţi somni în lac. Niciunul dintre somnii giganţi nu au muşcat din momeala invitaţilor noştri. Cel mai mare somn capturat la sfârşit de săptămână a avut 13 kilograme. Un exemplar relativ mic faţă de somnii de circa 50 de kilograme care trăiesc în lacul de la Ianculeşti”, ne-a declarat consilierul local Leitnet Robert. Pescarii au putut să ducă acasă exemplarele capturate.
Acţiunea de eliminare a somnilor din lacul Ianculeşti va fi reluată în acest an, în funcţie de condiţiile meteorologice.
În ultimii ani, somnii s-au înmulțit peste măsură în lacul de la Ianculești. Acești somni giganți mănâncă foarte mult din peștele pașnic cu care, periodic, este populat lacul.