În dimineața zilei de 29.09.2016, polițiștii Secției Rurale Petrești, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Carei, cu sprijinul lucrătorilor jandarmi din cadrul I.J.J. Satu Mare și sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, au efectuat o percheziție domiciliară la domiciliul unui bărbat, de 28 de ani, din Ciumești, și au pus în executare trei mandate de aducere, informează IPJ Satu Mare.

mascati-1
Activitățile s-au desfășurat în cadrul cercetărilor ce se efectuează într-un dosar penal în care se instrumentează un furt din locuință, comis în noaptea de 24/25.09.2016 și în care s-a produs un prejudiciu de 5.000 lei, constând în bani și bijuterii și în care cel percheziționat este principalul bănuit de comiterea faptei.
În fapt, tânărul ar fi intrat noaptea respectivă în locuința unei femei, de 49 de ani, din Ciumești, de unde a sustras diverse bunuri, în timp ce aceasta era plecată cu toată familia de la domiciliu.
Prejudiciul cauzat a fost recuperat în proporție de 80%, respectiv suma de 4.000 lei, 13.000 forinți și o monedă veche valoroasă, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat cu cel în cauză în stare de reținere. În cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat instanței, cu propunere de luare a unor măsuri preventive.