Marți, 27 septembrie 2016, începând cu ora 19.00, la Castelul Károlyi din Carei, a avut loc concertul cameral susținut de: RALUCA ŞTIRBĂŢ (Austria), RUDOLF LEOPOLD (Austria) și RUDOLF FÁTYOL. Concertul a fost dedicat memoriei celui care a fost celebrul violonist Ștefan Ruha István, cetățean de onoare a municipiului Carei. La 28 septembrie se împlinesc 12 ani de la trecerea în neființă a acestuia, informează Direcția de Cultură Carei.

În deschidere, Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a Municipiului Carei a rostit câteva cuvinte despre cel care a fost marele violonist și om de cultură, Ștefan Ruha István, după care a fost proiectat un material despre viața artistului, realizat de profesorul Visnyai Csaba.

Publicul numeros prezent în Sala Cavalerilor a putut asculta compoziții celebre precum L. van Beethoven: Trio în Mib major op. 1 nr. 1, Cl. Debussy: Sonata în re minor pentru violoncel şi pian și G. Enescu: Sonata pentru pian în Re major op. 24 nr. 3, într-o interpretare plină de măiestrie a celor trei reputați muzicieni.

La finalul concertului, publicul i-a răsplătit pe artiști minute în șir, cu ropote de aplauze, ca semn de apreciere pentru atmosfera de neuitat și emoția transmisă. Concertul s-a prelungit până la ora 21.30, pianista Raluca Știrbăț fiind rechemată în scenă de trei ori. Aceasta a afirmat la final că se simte copleșită de căldura cu care a fost primită și a apreciat numărul mare de spectatori prezenți la acest eveniment.

Următorul concert cameral la Castel va avea loc marți, 4 octombrie 2016, de la ora 19.00 și va fi susținut de Camerata „Euroart” din Baia Mare, sub conducerea muzicală a maestrului Adrian Roman.