În cursul zilei de ieri, 25 septembrie 2016, în jurul orei 18.20, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Ardud, se arată într-un comunicat de presă transmis portalului Opinie de Carei.

pompieri

La faţa locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, care au intervenit pentru lichidarea incendiului cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, acţionând în colaborare cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Ardud. În momentul sosirii echipajelor, flăcările se manifestau violent la întreaga locuinţă, existând pericolul extinderii acestora la proprietăţile învecinate. Pompierii au localizat şi lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând propagarea acestuia.
Ca urmare a producerii evenimentului, au ars şi s-au deteriorat: mobilierul din întreaga locuinţă, construcţia din lemn a acoperişului şi alte bunuri din casă.
Cercetările privind iniţierea incendiului au dus la concluzia probabilă că proprietarul a folosit combustibil la aprinderea focului din sobă, acţiune în urma căreia acesta a suferit arsuri pe mâini şi faţă, fiind transportat la spital înainte de sosirea echipajelor de intervenţie de către un vecin.