Vineri, 23 septembrie 2016, a fost depusă o coroană de flori la bustul marelui istoric Francisc Pall, de la a cărui moarte se împlinesc în aceste zile 24 de ani. Studiile primare și liceale le-a urmat la Liceul Vasile Lucaciu din Carei, unde în 1919 și-a susținut bacalaureatul, informează Direcţia de Cultură Carei.

Între 1919-1933 a urmat cursurile Facultății de Litere și Filozofie din Cluj. Fiind un student strălucit, în ultimii ani de studiu la facultate a fost numit secretar și bibliotecar al Institutului de Istorie Universală și preparator universitar. Între 1934-1936, în timp ce studia la Accademia di Romania din Roma, și-a susținut teza de doctorat cu tema Ciriaco d’Ancona e la Crociata contro i Turchi, în specialitatea istorie medie universală și bizantinologie. După 1936 a fost numit asistent universitar la Universitatea din Cluj, iar în anul 1944 este numit conferențiar la aceeași universitate. Titlul de profesor universitar l-a primit în 1962. În 1972 a primit titlul de profesor emerit. Bustul lui Francisc Pall se afla in curtea Bisericii greco-catolice Sf. Andrei din Carei.
Tot vineri, a fost depusă o coroană de flori la mormântul profesorului dr. Neţa Iercoşan, fost director al Muzeului Orăşenesc Carei, de la a cărui moarte se împlinesc 17 ani. Neţa Iercoşan a fost unul dintre cei mai apreciaţi oameni de cultură din Carei.