Inevitabilul s-a produs în cele din urmă, Ilie Ciută fiind mazilit din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale a PNL Carei. Începând de ieri, 14 septembrie 2016, Ovidiu Papi este noul preşedinte al PNL Carei. Acesta şi-a format o echipă nouă, împreună cu care va conduce filiala careiană a PNL.

papi
Funcţia de prim-vicepreşedinte este ocupată de Abigel Bodo, iar cea de secretar general de către Dan Bontea. De asemenea, Bogdan Supuran ocupă funcţia de preşedinte al organizaţiei de tineret, iar Andreea Rusu pe cea de preşedinte al organizaţiei de femei.
Fostul Birou Permanent al PNL Carei, format din apropiaţii fostului lider Ilie Ciută, a fost dizolvat de către conducerea judeţeană a partidului la sfârşitul lunii iulie, ca urmare a rezultatelor dezastruoase obţinute la alegerile locale. Ilie Ciută a rămas stingher în funcţia de preşedinte până în cursul zilei de ieri. În cei zece ani în care Ilie Ciută a condus filiala, PNL Carei a scăzut continuu, liberalii fiind asociaţi de opinia publică mai mult cu atacurile şi scandalurile gratuite. În prezent, PNL Carei are doar doi consilieri locali, organizaţia fiind total izolată pe plan politic. Datorită acestei moşteniri, noua conducere a PNL Carei are o sarcină destul de dificilă.