Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Satu Mare a încheiat contracte de finanțare cu 36 unități administrativ-teritoriale (UAT) pentru realizarea lucrărilor de cadastru general în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară 2015 – 2023 (PNCCF), se arată într-un comunicat de presă al OCPI Satu Mare.

cadastru
Finanțarea lucrărilor de înregistrare sistematică este asigurată din bugetul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin bugetul OCPI Satu Mare, în baza OUG nr. 35/2016 care facilitează înscrierea cu prioritate a terenurilor agricole în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară.
Astfel, din cele 65 de UAT-uri din judetul Satu Mare (din care 62 UAT-uri eligibile) au fost semnate contracte de finanțare cu 36 UAT-uri, reprezentând o suprafață de 46866 hectare și un număr estimat de 53.569 imobile, în valoare totală de 3.214.180 lei.
Pentru anul 2016, suma alocată realizării lucrărilor de înregistrare sistematică în județul Satu Mare este de 8.370.000 lei. Suma alocată este suficientă pentru a finanța lucrările de înregistrare sistematică în toate UAT-urile eligibile pentru PNCCF.
Valoarea finanțării este în cuantum de 60 de lei/ carte funciară (inclusiv TVA). OCPI Satu Mare va vira banii în conturile UAT-urilor numai pentru imobilele care au fost recepționate și pentru care au fost deschise cărți funciare.
Menționăm că OCPI Satu Mare a semnat contracte de finanțare pentru realizarea lucrărilor de cadastru general cu toate UAT-urile care au solicitat acest lucru.
Detalii despre PNCCF și modalități de finanțare se găsesc pe pagina web a ANCPI http://www.ancpi.ro/pnccf/.
Lista UAT-urilor cu care OCPI a semnat contracte de finanțare: ACÂȘ, ANDRID, ARDUD, BÎRSĂU, CRUCIȘOR, CRAIDOROLȚ, CĂMIN, CULCIU, CEHAL, CAREI, DOBA, DOROLȚ, FOIENI, HALMEU, HOMOROADE, HODOD, LAZURI, MOFTIN, NEGREȘTI OAȘ, ODOREU, PĂULEȘTI, POMI, PORUMBEȘTI, SUPUR, SOCOND, SATU MARE, SĂCĂȘENI, SANISLĂU, TĂȘNAD, TĂRȘOLȚ, TEREBEȘTI, TIREAM, TURULUNG, URZICENI, VIILE SATU MARE, VALEA VINULUI.