Locuitorii din zona Codrului vor protesta miercuri, 14 septembrie 2016, în Piaţa 25 Octombrie din municipiul Satu Mare, adică în faţa Prefecturii şi a Consiliului Judeţean. “Miercuri 14 septembrie 2016 între orele 14.00 şi 16.00, în localitatea Satu Mare – Piaţa 25 octombrie se va desfăşura o adunare publică. Scopul adunării îl constituie manifestarea faţă de starea drumului judeţean Dj 193 A Satu Mare – Solduba. Vă rog să participaţi şi să manifestaţi în mod paşnic şi civilizat!”, se arată într-un anunţ transmis presei de primarul comunei Homoroade, Simion Ardelean.

gropi-asfalt

În timp ce locuitorii din zona Codrului ies la proteste, cei din zona Carei- Tăşnad sunt mai răbdători din fire. Doar locuitorii din Berveni au organizat în luna iulie un protest împotriva stării dezastruoase în care se află drumul dintre Berveni și Cămin, care asigură legătura cu municipiul Carei. Aceștia au postat pe Facebook mai multe imagini cu drumul plin de gropi, cerând autorităților să se autosesizeze și să ia măsuri pentru reabilitarea acestui tronson de drum județean. ”Drum județean/Megyei ut/Berveni- Cămin/Borvely-Kalmand”, scrie pe o pancartă purtată de protestatari.
Tot în luna iulie, locuitorii satelor Istrău, Ghirolţ şi Sânmiclăuş, aparţinătoare comunei Moftin. au anunţat că vor recurge la proteste pentru a atrage atenţia autorităţilor că drumul judeţean care asigură legătura celor trei sate este de-a dreptul impracticabil. În cele din urmă, protestul nu a mai avut loc.
De altfel, mai toate drumurile judeţene din zona Carei- Tăşnad arată ca după război, fiind impracticabile din cauza gropilor numeroase. Şi nici nu sunt semne că situaţia se va îmbunătăţi în viitorul apropiat după ce licitaţia privind întreţinerea drumurilor judeţene, în valoare de 100 milioane euro, lansată în mandatul trecut, a fost blocată în urma unei contestaţii depuse de unul dintre ofertanţi. Potrivit surselor, ar fi vorba de o firmă care s-a bucurat de un puternic sprijin politic până anul trecut, câştigând în serie cele mai importante lucrări de drumuri din judeţul Satu Mare.