În urma a trei percheziții efectuate pe raza județului Satu Mare, a fost descoperită o cultură formată din 52 de plante de cannabis. La data de 7 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R., cu sprijinul I.P.J. Satu Mare, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.-.B.T. Satu Mare, au efectuat 3 percheziții domiciliare în urma cărora a fost descoperită o cultură ilicită de cannabis indica.

 

canabis

Din anchetă au rezultat indicii că, un bărbat, de 31 de ani, ar fi constituit un grup infracțional organizat, iar în activitatea ilicită ar fi fost sprijinit alte două persoane, de 34, respectiv 23 de ani.
Cultura era compusă din 52 de plante de cannabis (25 de kilograme de masă verde), cu dimensiuni cuprinse între 100 și 220 de centimetri.
În urma audierilor, D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare a emis ordonanţe de reţinere faţă de două dintre cele trei persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și deținere și cultivare fără drept de droguri de risc (cannabis).
De asemenea, în cauză s-a beneficiat de sprijinul I.J.J.Satu Mare.