Centrul de permanenţă Humanitas din municipiul Carei, situat pe Bulevardul 25 Octombrie nr. 71, asigură continuitatea asistenţei medicale primare în afara programului normal de lucru al medicilor de familie, sâmbătă, duminică şi în timpul sărbătorilor legale. Astfel, careienii care suferă de urgenţe medicale minore sau trebuie să li se facă injecţii nu trebuie să mai meargă la spital, putând apela la serviciile medicilor care asigură permanenţa la Centrul Humanitas.

pecz-csaba-humanitas

„De exemplu, pacienţii care au nevoie de administrarea unei injecţii în afara programului de lucru al medicului de familie pot veni la centrul nostru cu reţeta, iar noi îi administrăm injecţia de care are nevoie. De asemenea, pot veni la noi părinţii cu copiii care au făcut febră, au stări de vomă sau au diaree, chiar adulţi care suferă de celelaşi afecţiuni sau de dureri stomacale, dureri de cap etc. Bineînţeles că nu tratăm urgenţele grave, care le direcţionăm spre Spital. Noi administrăm injecţii şi medicamente pentru urgenţele medicale minore”, a declarat pentru portalul Opinie de Carei medicul Pecz Csaba.
Pentru a beneficia de serviciile Centrului de permanenţă Humanitas, careienii nu au nevoie decât de actul de identitate, respectiv de carte de identitate în cazul adulţilor şi certificat de naştere în cazul copiilor.
Centrul de permanenţă Humanitas funcţionează seara, de la ora 20.00, până dimineaţă, la ora 8.00. La sfârşit de săptămână şi în timpul sărbătorilor legale programul este non-stop. Centrul este deservit de şase medici de familie: Pecz Erzsebet, Bartis Arpad, Gyerkes Maria, Naghi Gabriela, Şuta Mirela şi Pecz Csaba.
Centrul de permanenţă Humanitas şi-a început activitatea în toamna anului 2012, fiind situat pe strada Căpleniului, iar din 2014 funcţionează pe Bulevardul 25 Octombrie nr. 71.