Pe lacul de la Ianculeşti s-a desfăşurat vineri şi sâmbătă cea de-a V-a ediție a concursului de pescuit organizat cu ocazia Zilei Pompierilor. În competiţie s-au înscris 25 de echipaje, care au încercat să facă tot posibilul pentru a prinde peşti cât mai mulţi şi cât mai mari. Pompierii careieni au dovedit că se pricep nu numai la stinsul incendiilor, ci şi la pescuit, ocupând primele două locuri în clasament.

Concursul a debutat vineri, la ora 12.00, după tragerea la sorţi a standurilor. Membrii echipajelor au început să momească cu diverse nade speciale, mai mult sau mai puţin secrete, pregătind terenul pentru concursul de 24 de ore. Din cauza căldurii, peştele a început să tragă mai vârtos în timpul nopţii. Astfel, unii pompieri au reuşit să prindă în cârlig capturi de invidiat, în timp ce alţii au trebuit să se mulţumească cu coada beţelor de pescuit.
Sâmbătă, la amiază a sosit şi momentul adevărului. Participanţi au încercat până în ultima clipă să răstoarne situaţia cu un crap prins pe ultima sută de metri. Obosiţi, dar veseli, pompierii şi invitaţii lor au luat parte la festivitatea de premiere.
Premiile au fost înmânate de către primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, alături de inspectorul şef al ISU Satu Mare, colonelul Nicolae Dima, şi şeful Centrului Operaţional al ISU Satu Mare, locotenent- colonelul Aurel Ulici. La festivitatea de premiere cu mai fost prezenţi prim-adjunctul şefului ISU, locotenent- colonelul Constantin Ganea, comandantul Secţiei de pompieri Carei, locotenent- colonelul Dumitru Mateş, şi adjunctul său, căpitanul Sorin Bulgărean.
Primarul Eugen Kovacs le-a mulţumit pompierilor că au ales lacul de la Ianculeşti pentru desfăşurarea competiţiei şi i-a îndemnat să revină şi la anul, promiţând că lacul va fi populat intensiv cu peşte până atunci. În calitate de gazdă a evenimentului, primarul Kovacs a primit o diplomă din partea inspectorului şef al ISU Satu Mare, colonelul Nicolae Dima.
Locul I a fost obţinut de o echipă de pompieri careieni, formată din Ştefan Kovacs şi Arnold Szabo. Pe locul secund s-a clasat tot o echipă formată din pompierii careieni Ciprian Naghiu şi Cosmin Mateş. Pe locul al treilea s-a clasat echipa formată din pompierii maramureşeni Ioan Sârb şi Radu Măgurean. De asemenea, locotenent- colonelul Florin Şanta a primit premiul pentru cea mai mare captură, un crap de 6,67 kilograme. De asemenea, toţi participanţii la concurs au primit câte un premiu constând în articole de pescuit.
După festivitatea de premiere, concurenţii şi invitaţii au degustat un foarte gustos babgulaş.