Arcașii Asociației Sportive Corvus Regia au reprezentat pentru a doua oară Careiul la cea de-a treia ediție a Întrecerii Orașelor. Concursul, unul dintre cele mai prestigioase, dacă nu cel mai prestigios concurs de tir cu arcul tradițional din Ungaria, a avut loc la sfârșit de săptămână în localitatea Teglas.

În cadrul concursului, arcașii au reprezentat câte o localitate, fiind punctați în echipă și nu individual. ”Arcașii au intrat în competiție pentru victoria comună, pentru cucerirea titlului ”Orașul celor mai buni arcași” și a gloriei aferente. Astfel, capătă un rol deosebit loialitatea, pregătirea intelectuală, spiritul de echipă și țelurile cu caracter războinic”, se arată pe pagina de internet a evenimentului.
Careiului a fost reprezentat de către: Dragoș Georgescu (căpitanul echipei), Laszlofi Csaba Zsolt (președintele Asociației Sportive Corvus Regia), Szaniszlai Csaba și Ferenczi Istvan (purtător de steag și fotograf al asociației careiene). Echipa a fost completată cu prieteni arcași din Ungaria, cu un luptător și o luptătoare, ajungându-se astfel la efectivul complet de șase membri.
Punctul culminant din prima zi a concursului l-a constituit ceremonia spirituală cu origini foarte vechi, de dinaintea creștinismului. La ceremonie, echipa din Carei a obținut din nou un loc merituos, alături de arcașii din Voivodina și din Slovacia.
A doua zi, concursul a fost precedat de o paradă festivă, echipele de arcași fiind conduse de cavaleri călare. Bineînțeles, fiecare echipă a defilat cu steagul orașului și steagul său propriu. În sunetul cornurilor și al tobelor, arcașii au dat onorul comandantului Keleti Gyepu (cea mai importantă organizație a arcașilor tradiționali din Ungaria), după care a început concursul.
Organizați în echipe de câte zece, arcașii au trebuit urmărească cele 20 de ținte amplasate pe terenul de sport și în parcul castelului Degenfeld. În majoritatea cazurilor, arcașii au trebuit să nimerească ținte mobile, dar au existat și ținte tridimensionale, reprezentând animale în mărime naturală.
Potrivit participanților, țintele au fost mult mai dificile față de cele de la ediția de anul trecut.
Chiar dacă nu au reușit să se claseze pe podium, arcașii de la Corvus Regia au promovat din nou imaginea orașului nostru la unul dintre cele mai prestigioase, dacă nu cel mai prestigios concurs de tir cu arcul tradițional din Ungaria. Pe această cale, Asociația Sportivă Corvus Regia mulțumește Primăriei Carei pentru sprijinul acordat.