Ediţie de excepţie a Zilelor Iancului

Cea de-a XVIII-a ediţie a Zilelor Iancului s-a desfăşurat în acest sfârşit de săptămână în satul Ianculeşti. Sâmbătă, 27 august 2016, au avut loc competiţiile sportive, iar duminică, 28 august 2016, a avut loc programul cultural- artistic. Capul de afiş al Zilelor Iancului 2016 a fost îndrăgita interpretă de muzică populară Veta Biriş.

La deschiderea oficială au fost prezenţi primarul Eugen Kovacs, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, consilieri judeţeni şi consilieri locali careieni, președintele de onoare al Societății Cultural-Patriotice Avram Iancu, Ioan Bâtea, alături de președintele filialei Satu Mare a Societății Cultural-Patriotice Avram Iancu, Mircea Dobra. Oficiile de gazdă au fost făcute de către consilierul local Ioan Oneţ, reprezentantul sătenilor din Ianculeşti, care a solicitat autorităţilor locale şi judeţene sprijin pentru a dezvolta satul Ianculeşti. Am vorbit cu cei din conducerea Primăriei Carei și în Consiliul Local și s-au spus că se vor face anumite investiții în lcoalitatea noastră, care vor duce, sper eu, la pace, liniște și unitate”, a spus Ioan Oneț
Tradiţionalul Te Deum în memoria eroului național Avram Iancu a fost oficiat de un sobor de preoţi. În discursul său, primarul Eugen Kovacs a anunţat că pe lângă cele patru străzi din Ianculeşti incluse în Marea Asfaltare urmează să fie asfaltate încă două, iar celelalte vor fi pietruite în 2017. ”Următoarea promisiune este reabilitarea școlii și transformarea într-o sală de evenimente. Școala dumneavoastră a fost construită în 1923 și este cazul să o reabilităm. Și începem prin a face un nou acoperiș în acest an și peste un an o să finalizăm proiectul”, a spus Kovacs Eugen, adăugând că aşteaptă implicarea ianculeştenilor în vederea construirii unei capele mortuare.
Au mai luat cuvântul preşedintele PSD Satu Mare, primarul Aurelia Fedorca, președintele de onoare al Societății Cultural-Patriotice Avram Iancu, Ioan Bâtea, preşedintele filialei Satu Mare a societăţii, Mircea Dobra, apoi au avut loc depuneri de coroane la bustul lui Avram Iancu din centrul satului.
Programul artistic a debutat la ora 16.00. Pe scenă au urcat membrii şcolii de dans Magic Dance de la Centrul Cultural Carei, instructor Raluca Păvăluc, Ansamblul Cununiţa năzdrăvană, condus de binecunoscutele interprete ale cântecului popular Leontina Dorca şi Maria Carmen Sas, respectiv Ansamblul Ceatăra, condus de directorul Centrului Cultural Carei, Adrian Paşca, fiu al satului Ianculeşti. Recitalul îndrăgitei interprete de muzică populară Veta Biriş, capul de afiş al ediţiei din acest an a Zilelor Iancului, a fost programat să înceapă la ora 20.00.


Lasă un răspuns