Datorită sutelor de amenzi pe care le primesc şi nu au de unde să le plătească, câteva prostituate din Carei au ajuns printre cei mai mari datornici la bugetul local careian. Potrivit datelor furnizate de Serviciul Impozite şi Taxe Locale (SITL) din cadrul Primăriei Carei, doar trei dintre cele mai amendate prostituate figurează în evidenţe cu datorii de 348.000 lei, adică peste 77.000 de euro. Singura cale de stingere a acestor datorii o constituie munca în folosul comunităţii.

 

prostituata

Pe primul loc în acest top se situează o prostituată care datorează bugetului local careian suma de 182.195 lei. Acesta sumă rezultă în urma celor 410 amenzi primite pentru practicarea celei mai vechi meserii din lume. Pe locul secund se situează o altă tânără, cu datorii de 118.045 lei, rezultată în urma celor 268 de amenzi primite pentru practicarea prostituţiei. A treia prostituată în top are o datorie faţă de bugetul local de 48.502 lei, în urma celor 232 de amenzi primite.
Potrivit celor declarate de şeful Serviciul Impozite şi Taxe Locale (SITL), Lia Fogaş, recuperarea acestor datorii către bugetul local este imposibilă, întrucât prostituatele nu înregistrează oficial venituri şi nu au nimic pe nume. Totuşi, în contul unei părţi a acestor sume, prostituatele prestează muncă în folosul comunităţii.