Noul reprezentant al ianculeştenilor, consilierul Ioan Oneţ, a cerut în şedinţa ordinară de azi, 23 august 2016, sprijinul colegilor săi în vederea dezvoltării satului aparţinător Ianculeşti, astfel încât până în 2020, când se termina actualul mandat, acesta să arate ca un sat european. Consilierul Ioan Oneţ a depus o adresă privind propunerile sale în acest sens.

ioan onet
Prima propunere vizează reabilitarea şcolii din Ianculeşti şi transformarea acesteia în sală de evenimente până anul viitor. Consilierul local Ioan Oneţ a arătat că, datorită nepăsării din ultimii ani, şcoala este în pericol de a se prăbuşi.
A doua propunere se referă la repararea căminului cultural sau măcar conservarea acestuia. Oneţ a arătat că acest imobil nu se află într-o stare atât de avansată de degradare precum şcoala, o soluţie constituind-o reabilitarea prin intermediul unui proiect din fonduri europene.
A treia propunere vizează începerea construcţiei capelei din Ianculeşti, astfel încât în acest an să fie executată fundaţia. De asemenea, noul reprezentant sătesc a anunţat că în cadrul Marii Asfaltări vor fi cuprinse opt străzi din Ianculeşti, nu doar şase cum era prevăzut iniţial.
„Vă rog să mă susţineţi ca Ianculeştiul să arate ca un sat european până în 2020, la finalul acestui mandat”, i-a rugat Ioan Oneţ pe colegii săi din Consiliul Local Carei.
În final, noul reprezentant sătesc i-a invitat pe consilierii locali, ianculeşteni, careieni şi locuitorii satelor de moţi şi maramureşeni din zonă să participe în număr cât mai mare ediţia din acest an a Zilelor Iancului, care vor avea loc la sfârşit de săptămână în satul Ianculeşti.