Miercuri, 17 august 2016, începând cu ora 10.00, cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la nașterea marelui violonist careian Ștefan Ruha István, reprezentanți ai Direcției de Cultură a Municipiului Carei și ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare vor depune coroane de flori la mormântul artistului, aflat în Cimitirul Reformat din municipiul Carei.

stefan ruha

Toți cei care doresc să aducă un omagiu marelui artist, pot face acest lucru miercuri, 17 august 2016, de la ora 10.00, la Cimitirul Reformat din Municipiul Carei.
Ştefan Ruha István s-a născut la 17 august 1931 în Carei. A fost un violonist de renume internațional, dirijor și profesor universitar la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca. A primit distincția de Artist emerit în 1964 și cea de Cetățean de onoare al municipiului Carei în 1997. A obținut importante premii la concursuri naționale și internaționale: București, Paris, Moscova. A fost laureat la prima ediție a Festivalului Internațional George Enescu în 1958.
S-a stins din viață la 28 septembrie 2004 la Cluj Napoca și este înmormântat la Cimitirul Reformat din Carei.