Miercuri, 10 august 2016, la ora 21.44, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU)”Someş” Satu Mare a fost anunţat despre faptul că, datorită vântului puternic, un copac a căzut pe partea carosabilă în municipiul Carei, pe str. 1 Decembrie 1918. La faţa locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Secţiei de Pompieri Carei, care au intervenit cu ajutorul accesoriilor din dotare pentru degajarea copacului.

pompieri
De asemenea, în noaptea de miercuri, 10 august 2016, la ora 22.42, ISU Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la acoperişul unui adăpost de animale din localitatea Craidorolţ.
În cel mai scurt timp, la faţa locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Secţiei de Pompieri Carei care au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului în colaborare cu un echipaj din cadrul SVSU Craidorolţ.
Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp din acoperiş, prin eforturile concertate ale echipajelor de intervenţie s-a reușit protejarea locuinţelor învecinate.
În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, a fost constatată ca fiind cauză probabilă a producerii incendiului trăsnetul.