După ce a provocat un accident rutier și a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției, un conducător auto a fost reținut de către polițiști pentru 24 de ore, informează IPJ Satu Mare. Este vorba de taximetristul care a accidentat ieri seară o fetiţă pe trecerea de pietoni pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Carei.

În data de 02.08.2016, ora 21.15, pe strada 1 Decembrie din municipiul Carei, județul Satu Mare, un conducător auto , conducând un autoturism proprietate privată, pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor, a accidentat ușor o minoră de 14 ani din Carei, care era angajată în traversarea străzii pe trecerea de pietoni marcată si semnalizată corespunzător. După producerea evenimentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de politie.
Luând măsurile impuse în astfel de situații, polițiștii careieni au reușit identificarea celui de la volanul autoturismului implicat în eveniment ca fiind D.E., de 57 ani, din municipiul Baia Mare, județul Maramureș. După testarea cu aparatul alcooltest, a rezultat că acesta avea o alcoolemie de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Conducătorul auto este cercetat în stare de reținere sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei cu propunere de luare a unor măsuri preventive, se mai arată în buletinul de presă al IPJ Satu Mare.