Poliţiştii sătmăreni au reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 20 de ani, din municipiul Satu Mare, bănuit că ar fi comis o tâlhărie. El va fi prezentat parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare cu propunere de luare a unor măsuri preventive, informează Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare.

retinut

La data de 31 iulie a.c.,în jurul orei 18.30, o femeie de 35 de ani, din Satu Mare, a sesizat poliţia prin apel la SNAU 112, despre faptul că a fost victima unei tâlhării. Ea a relatat că în timp ce se deplasa pe strada Brândușa din municipiul Satu Mare, o persoană necunoscută a deposedat-o prin smulgere de un portmoneu în care avea acte personale şi suma de 180 lei.
Întrucât în momentul comiterii faptei victima a alertat și publicul din zonă, intervenția promptă a cetățenilor a făcut posibilă identificarea imediată de către patrula de ordine și siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare, care acționa în zonă, a principalului bănuit în comiterea tâlhăriei.
Aportul civic dat de cetățeni şi-a dovedit înca o dată eficiența. Astfel, a fost identificat ca bănuit în comiterea infracțiunii, L.H. de 20 de ani din Satu Mare, de la care a fost recuperat prejudiciul cauzat și ulterior restituit părții vătămate.
Cercetările vor fi continuate de către polițiștii de investigații criminale, sub aspectul săvârșirii de către tânăr a infracțiunii de tâlhărie.