Cât timp mai este la conducerea filialei PNL Carei, preşedintele Ilie Ciută este dator cu o serie de informaţii şi chiar explicaţii careienilor al căror vot l-a cerşit la alegerile locale din luna iunie 2016. Într-un mod ironic, acesta a cerut ca UDMR să prezinte cheltuielile de campanie. După ce UDMR s-a conformat, Ilie Ciută a intrat în silenzio stampa. Acesta nu mai spune niciun cuvânt despre cheltuielile PNL din precampanie şi din campanie. Careienii insistă să afle aceste informaţii de la Ilie Ciută, cel care a pozat tot timpul în adeptul transparenţei totale. Să sperăm că incisivul lider liberal nu va adopta binecunoscuta poziţie a struţului.

dovada ciuta1

“Acum 3 săptămâni, pe data de 9 iunie, mă anunţa un coleg că domnul primar declara finului său că săptămâna viitoare va prezenta cheltuielile din campanie şi îndeamna şi celalte partide, mai ales PNL , să procedeze în consecinţă. Am crezut iniţial că acest coleg al meu a interpretat în mod greşit materialul. Am căutat articolul, l-am citit şi într-adevăr colegul meu a avut dreptate. Sincer, m-am bucurat de 2 ori. O dată pentru că în sfârşit am crezut că i-a venit “transparenţa” domnului primar iar a doua oară, că doar nu sunt ipocrit, pentru că primarul consideră liberalii careieni mai speciali. A trecut o săptămână, a trecut şi a doua chiar şi a treia şi nici urmă de cheltuieli postate. Nu că mă interesau foarte mult cheltuielile lor, pentru că nu am încredere deloc în ce spune primarul dar ar fi fost interesant de aflat unde anume a fost xeroxată următoarea pagină în doar 8 mii de exemplare distribuite în fiecare cutie poştală careiană. Nu merită careienii să afle o astfel de informaţie?”, şi-a anunţat în consacratul său stil ironic cei 319 urmăritori de pe Facebook încă preşedintele PNL Carei, Ilie Ciută.
Conform promisiunii făcute după alegeri, în data de 13 iulie 2016, primarul Eugen Kovacs a făcut publice cheltuielile din precampanie şi din campanie ale UDMR Carei, prezentând contractele încheiate în acest sens. În campania pentru alegerile locale UDMR Carei a comandat 16.000 de scrisori A4, 8.000 de flyere A5, 4.000 de afişe A3, pentru care a plătit suma totală de 6.768 lei. Toate scrisorile şi afişele UDMR Carei au fost tipărite la tipografia Tipocar SRL din municipiul nostru.
A trecut de atunci o săptămână, a trecut şi a doua chiar şi a treia şi nici urmă de cheltuielile făcute de PNL Carei în precampania şi în campania electorală. Nici pe profilul de Facebook al încă preşedintelui Ilie Ciută, nici pe portalul Buletin de Carei, deţinut de consacrata jurnalistă neaservită Daniela Ciută, nimeni altcineva decât soţia sa.
Careienii chiar sunt curioşi câţi bani au cheltuit în precampanie şi în campania electorală liberalii conduşi de Ilie Ciută. Inclusiv cu evenimentul organizat de Ziua Copilului în parc, în cadrul căruia Ilie Ciută a fost imortalizat se soţia sa descărcând pungi cu cadouri pentru participanţi, deşi acesta susţine că a fost doar un simplu invitat la acel eveniment organizat de liberali printr-un intermediar, angajat al unuia dintre candidaţii lor la Consiliul Local.
Suntem convinşi că vajnicul Ilie Ciută nu va aplica din nou poziţia struţului, ci va răspunde bărbăteşte, prezentând câţi bani a cheltuit PNL Carei în precampanie şi în campanie. Sperăm să o facă cât mai rapid, cât timp încă mai deţine funcţia de preşedinte al filialei PNL Carei. Cu această ocazie, în calitate de adept convins al transparenţei, consilierul local Ilie Ciută ar putea prezenta şi ce servicii de tip „MV” a prestat firma Letaprim Management SRL Satu Mare la Zilele Iancului de anul trecut, în valoare totală de peste 9.000 lei, din moment ce a cerut şi anul acesta 18.000 de lei pentru Asociaţia Crescătorilor de Animale Colonia Moţilor Ianculeşti. Şi atunci a sărit cu decontul şi cu facturile, dar a aplicat politica struţului când a venit vorba de a arăta ce s-a cumpărat efectiv cu cei 9.000 de lei viraţi de la bugetul local de Ziua Iancului 2015, eveniment la care soţia sa, prin intermediul ASTRA Carei, a fost coorganizator.