În şedinţa extraordinară de azi, 28 iulie 2016, la care au participat 16 din cei 19 consilieri locali, a fost rectificat bugetul local, au fost revizuiţi indicatorii tehnico-economici pentru izolarea celor patru blocuri turn din municipiu situate în Piaţa Avram Iancu nr.1, Bulevardul 25 Octombrie nr.19, 27 şi 39, şi a fost alocată suma de 15.000 lei pentru organizarea ediţiei din acest an a Zilelor Iancului, în data de 28 august 2016.

Consilierii locali au aprobat rectificarea bugetului local cu suma de 440.000 lei. Veniturile au fost suplimentare cu 135.000 lei provenind din sponsorizări ale unor instituţii de învăţământ care au câştigat proiecte în cadrul Olimpiadelor Kaufland, la care se adaugă 305.000 lei provenind din impozite şi taxe pe teren. La capitolul cheltuieli, au fost alocaţi 134,6 lei pentru “Învăţământ”, 133.000 lei pentru “Cultură, recreere şi religie” şi 172.000 pentru “Transporturi”.
Consilierii locali au revizuit indicatorii tehnico-economici pentru izolarea celor patru blocuri turn din municipiu. Consilierul Ilie Ciuta s-a arătat nedumerit de majorarea costurilor prevăzute iniţial, afirmând că a vorbit cu o persoană care locuieşte în blocul turn din Piaţa Avram Iancu, care nu ştia de creşterea acestor costuri.
Şeful Biroului proiecte de dezvoltare locală, Carmen Egli, a arătat că majorarea costurilor este cauzată de includerea unor noi lucrări în deviz, mai precis închiderea balcoanelor şi schimbarea tâmplăriei din lemn. Carmen Egli s-a declarat mirată de faptul că acel locatar nu ştia de majorare în condiţiile în care toţi locatarii au votat şi au semnat pentru ea. Consilierul Csizmadia Zsolt a intervenit, arătând că preţurile la asemenea proiecte sunt limitate prin standarde de cost de către Statul Român, în sensul că nu pot fi stabilite arbitrar de administraţia locală. Consilierii locali au aprobat în unanimitate revizuirea indicatorilor economici pentru toate cele patru blocuri turn din Carei: Piaţa Avram Iancu nr.1, Bulevardul 25 Octombrie nr.19, 27 şi 39.
Consilierii locali au aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre iniţiat de consilierul Ioan Oneţ privind alocarea sumei de 15.000 lei pentru organizarea celei de-a XVII-a ediţii a Zilelor Iancului în satul aparţinător Ianculeşti. Evenimentul va fi organizat de Centrul Cultural Carei. Deşi în proiectul de hotărâre era prevăzută iniţial data de 21 august 2016, consilierul Ioan Oneţ a propus ca evenimentul să fie organizat în 28 august 2016. Propunerea a fost motivată prin faptul că directorul Centrului Cultural, Adrian Paşca, este deja implicat în organizarea unor evenimente în ziua de 21 august. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu unanimitate de voturi.
Ultimul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi l-a constituit cel privind alocarea unor fonduri pentru organizarea Zilelor Iancului, propus de consilierul Ilie Ciuta, în urma solicitării primite personal de către acesta de la Asociaţia Crescătorilor de Animale Colonia Moţilor Ianculeşti. Au votat pentru consilierii liberali Ilie Ciuta şi Ioan Racolţa, ceilalţi consilieri prezenţi la şedinţă abţinându-se, proiectul de hotărâre fiind astfel respins.