Din cauza rezultatelor extrem de proaste la alegerile locale, conducerea judeţeană a partidului a decis să facă o serie de schimbări la nivelul conducerii Organizaţiei Municipale PNL Carei. Prin intermediul acestor schimbări, liderii judeţeni speră să refacă imaginea partidului la nivelul Careiului. Până în urmă cu opt- zece ani, liberalii careieni aveau cea mai puternică organizaţie locală din tot judeţul Satu Mare. Acum PNL Carei are doar doi consilieri locali, organizaţia fiind total izolată pe plan politic.

13814466_1070069843062023_1454565952_n

Prima mişcare a conducerii judeţene a PNL a constituit-o dizolvarea Biroului Permanent al organizaţiei careiene, urmând să fie constituit un birou interimar. Din fostul Birou Permanent făceau parte doar apropiaţii preşedintelui PNL Carei, Ilie Ciuta. De altfel, mulţi liberali cu vechime în partid ajunseseră să reproşeze că staff-ul de conducere al PNL Carei devenise un fel de SRL format doar din apropiaţii lui Ciuta.
Surse liberale ne-au declarat că următorul pas îl va constitui înlocuirea actualului preşedinte al PNL Carei, Ilie Ciuta. Deocamdată sunt vehiculate mai multe nume. Ilie Ciuta va rămâne consilier local, însă cu condiţia să respecte disciplina de partid. În cazul în care nu se va conforma, este luată în calcul inclusiv retragerea sprijinului politic, lucru care l-ar face să-şi piardă funcţia de membru al Consiliului Local Carei. Totul depinde de atitudinea pe care Ciuta o va adopta în viitorul apropiat.