Asociaţia Provinciart, care grupează principalii artişti din zona Careiului, aniversează împlinirea a 15 ani de existenţă. Evenimentul va fi marcat prin organizarea unei expoziţii aniversare în incinta castelului Karoly. Deschiderea oficială a expoziţiei aniversare va avea loc duminică, de la ora 12.30.

provinciart
În sala de expoziţii de la parter vor fi expuse lucările recente ale membrilor asociaţiei, iar în sala de la etaj vor fi expuse lucrările mai vechi ale artiştilor din cadrul Asociaţiei Provinciart. Cu această ocazie a fost editat şi un catalog aniversar al asociaţiei, care va fi prezentat publicului, a declarat pentru portalul Opinie de Carei artistul fotograf Franz Ritzmann, membru fondator al Provinciart şi organizator al evenimentului aniversar.
Asociaţia Provinciart s-a înfiinţat în 2001, având 13 membri fondatori: Birtalan Imre, Czumbil Istvan, Erli Maria Tunde, Ştefan Gndandt, Gui Demeter, Lazin Csaba, Lendvay Zoltan, Murvai Gyorgy, Franz Ritzmann, Smaranda Milu Nemethi, Vasile Venig Laszlo, Virginia Pişcorean şi Kadar Ferenc. Cu Provinciart au mai colaborat: Lazăr Octavian, Bogdan Georgescu, Dragoş Georgescu, Ginal Adalbert, Sroth Odon.
„Asociaţia Provinciart s-a înfiinţat cu scopul de a organiza cât mai multe expoziţii în ţară şi în străinătate, să descopere şi să ajute tinerele talente, să ţină relaţii curente cu alte asociaţii culturale. În spiritul celor spuse, în primii ani de activitate, asociaţia a organizat mai multe concursuri de desene pentru preşcolari şi şcolari, iar în anul 2005 a organizat prima tabără internaţională de creaţie. Pe lângă saloanele anuale din Carei, asociaţia a organizat mai multe expoziţii în alte oraşe din ţară (Baia Mare, Satu Mare, Tăşnad ş.a.) şi în străinătate (Braunfels- Germania, respectiv Oroshaza, Menfocsanak- Ungaria). În şirul saloanelor de artă careiene a intervenit o ruptură în perioada renovării castelului Karolyi”, se arată în catalogul aniversar al Asociaţiei Provinciart.