În cursul zilei de joi, în jurul orei18:31, I.S.U. “SOMEŞ” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit din municipiul Carei, pe strada Miron Costin. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Secţiei de Pompieri Carei, care au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD.

În momentul sosirii echipajelor, flăcările se manifestau violent la acoperişul casei şi la garajul învecinat, existând pericolul extinderii acestora la întreaga locuinţă, darşi la depozitul unei societăţi comerciale, care se afla la o distanţă de doar câţiva metri faţă de obiectivul incendiat. La faţa locului s-a deplasat şi prim adjunctul Inspectorului Şef, lt-col Constantin Ganea, care a preluat comanda intervenţiei.
Salvatorii au localizat şi lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând propagarea acestuia şi reuşind astfel să salveze bunuri de o valoare considerabilă.
Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de jocul cu focul al unui copil de aproximativ nouă ani şi care a aprins materiale textile şi hârtii depozitate în incinta garajului.
Ca urmare a producerii evenimentului au ars şi au fost distruse acoperişul garajului, construcţia din lemn a acoperişului casei, elemente de mobilier, articole vestimentare şi alte materiale textile. Din fericire, nu au existat persoane rănite.