Profesorii ştiu să-şi recunoască greşeala, mai ales în cazul unui examen important cum este Bacalaureatul. Absolventul Liceului Teoretic Carei, Orha Gergo, a fost nemulţumit de nota obţinută la Istorie şi a depus contestaţie. În urma rezolvării acesteia, nota i-a fost mărită cu 3,7 puncte. O eroare extrem de gravă care, din fericire, a fost remediată.

bac1

Careianul Orha Gergo, absolvent al Liceului Teoretic, a avut curajul să conteste nota 5,6 obţinută la Istorie. În urma rezolvării contestaţiei, s-a dovedit că acesta a avut dreptate. Nota i-a fost mărită de la 5,6 la 9,3, adică cu 3,7 puncte.
Unii spun că totul s-ar fi datorat unei erori grosolane la corectură. Alţii spun că ar fi fost vorba de o eroare la introducerea notelor în sistemul informatizat. Indiferent care este explicaţia, această eroare ar fi afectat în mod serios viitorul absolventului. Din fericire, Orha Gergo a avut curajul să depună contestaţie. Nu este exclus ca şi alţi absolvenţi să se fi aflat în aceeaşi situaţie, însă oricum nu vor afla niciodată, întrucât nu au mai depus contestaţii.