În data de 7 iulie 2016, în jurul orelor 17:20, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au fost solicitați la un eveniment rutier produs pe stada Arinului din Satu Mare. Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că , O. I. de 52 ani, din Satu Mare, conducând autoturismul pe stada Arinului, pe fondul conducerii pe contrasens, a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de P. L.

Etilotest
Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto P.L., iar în cazul conducătorului auto O.I. aparatul etilotest a indicând o valoare de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat .
De asemenea, celor doi conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea auto sub influența alcoolului .
Tot în data de 07.07.2016, în jurul orelor 19:56 , polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au fost solicitați la un eveniment rutier produs pe stada Grigore Ureche din Satu Mare.
Din cercetările de la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că, I.C. de 20 ani, din Satu Mare, conducând autoturismul marca Dacia, pe fondul nerespectării semnificației indicatorului rutier oprire, a intrat în coliziune cu un autoturism marca Ford Focus, condus regulamentar de C.I. de 40 ani, din Satu Mare.
În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a unui pasager de 26 ani, în autoturismul marca Dacia.
Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, totodată le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.
În cauză s-a întocmit dosar penal și se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.