Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciului Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: BOȘCA VLAD NICOLAE, comisar șef de poliție, la data faptei șef al Serviciului de Investigații Criminale-I.P.J. Satu Mare, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, CRIȘAN MIHAI, administrator al unei societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită, JURJ FELICIAN GHEORGHE, la data faptei agent de poliție în cadrul Serviciului Investigații Criminale – IPJ Satu Mare, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

DNA - RAPORT ACTIVITATE 2014

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul lunii septembrie 2011, inculpatul Boșca Vlad, în calitate de șef al Serviciului de Investigații Criminale-I.P.J. Satu Mare, prin intermediul inculpatului Jurj Felician Gheorghe, agent de poliție, a pretins și a primit de la inculpatul Crișan Mihai suma de 4.000 de lei, cu titlu de sponsorizare. Banii au fost utilizați pentru achitarea cheltuielilor de deplasare (transport, cazare,masă) pentru cei doi polițiști și soțiile lor, la un turneu de fotbal din Olanda ce fusese organizat de I.P.A. (Asociația Internațională a Polițiștilor).
În schimbul acestei „sponsorizări”, ofițerul de poliție și-a încălcat atribuțiile de serviciu cu ocazia instrumentării unui dosar penal, în care inculpatul Crișan Mihai era acuzat de săvârșirea unor fapte de mare violență, în sensul că, acesta, fie a întocmit personal acte de urmărire penală, fie a omis întocmirea acestora, fie a dispus altor ofițeri de poliție să efectueze acte de urmărire penală astfel încât să asigure împiedicarea trimiterii în judecată a omului de afaceri.
În cauză s-a dispus aplicarea sechestrului asigurator asupra unui imobil ce aparține inculpatului Boșca Vlad Nicolae până la concurența sumei de 4.000 lei.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție Satu Mare.
Sursa: pna.ro