Judecătoria Carei s-a pronunţat marţi, 28 iunie 2016, în procesul intentat de bucureşteanul Horia Mărieş jurnalistului Megyeri Tamas Robert, proces în care a fost chemată în judecată şi societatea Diverti Media SRL, pe care funcţionează portalul Buletin de Carei. Potrivit sentinţei, Megyeri Tamas Robert trebuie să şteargă din arhiva portalului Anziksz trei articole, în timp ce Buletin de Carei trebuie să şteargă tot trei articole, dar şi alte zece comentarii postate de Horia Mărieş la alte opt articole publicate pe portalul deţinut de consacrata jurnalistă Daniela Ciută. De asemenea, comentatorul Horia Mărieş şi Diverti Media SRL trebuie să îşi ceară scuze în mod public de la jurnalistul Megyeri Tamas Robert, iar acesta din urmă trebuie să îşi ceară scuze în mod public de la Horia Mărieş. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată de părţile implicate în termen de 30 de zile de la comunicare.

sentinta

Magistraţii Judecătoriei Carei au decis ca jurnalistul Megyeri Tamas Robert (MTR – n.r.) să şteargă trei articole publicate pe portalul Anziksz.com, care îl privesc pe reclamantul Mărieş Horia- Gheorghe (M.H.-Ghe – n.r.). „Obligă pârâtul reclamant reconvenţional M.T.R. la îndepărtarea (ştergerea) de pe site-ul http://www.anziksz.com a articolelor postate în data de 31 mai 2015, în data de 27 iunie 2015 şi în data de 23 iulie 2015 cu titlurile „Udvozlet az Olvasonak”, „Nem keltak az avasiak” şi „Bolond lyukbol bolond szel fuj”, pe pagina de web „Mit hazudnak mar megint?” a ziarului online (blog) „Nagykarolyi Anzikasz, Van kepunk is hoza” şi care îl vizează pe reclamantul pârât reconvenţional M.H.-Ghe”, se arată în sentinţă.
De asemenea, portalul Buletin de Carei, prin firma editoare Diverti Media SRL (D.M. S.R.L. – n.r.), deţinută şi administrată de consacrata jurnalistă Daniela Ciută, este obligat să şteargă trei articole şi zece comentarii considerate de instanţă jignitoare la adresa jurnalistului Megyeri. <<Obligă pârâtul reconvenţional societatea D.M. S.R.L. la îndepărtarea (ştergerea) de pe site-ul http://www.buletindecarei.ro a articolelor postate în ziarul online „Buletin de Carei” în data 26.02.2015 cu titlul „Primăria Carei atacă contribuabilii incomozi pe pagina oficială a primăriei Carei”, în data de 14.08.2015 cu titlul „Cod portocaliu pe toate fronturile în Republica din Carei. Consilierul sportiv îl surclasează pe primar” şi în data de 25.08.2015 cu titlul „Primăria Carei plăteşte din banii careienilor articole mincinoase scrise de consilierul primarului. Plăţi de 3.000 lei lunar” şi care îl vizează pe pârâtul reclamant reconvenţional M.T.R., precum şi îndepărtarea comentariilor postate pe acelaşi site de reclamantul pârât reconvenţional M.H.-Ghe. în data de 29.11.2013 şi în data de 30.11.2013 aferent articolului „Simulare de seism la Carei”, în data de 01.12.2013 aferent articolului „Primăria Carei nu are steaguri tricolore de ziua naţională”, în data de 31.05.2015 aferent articolului „Primăria Carei atacă contribuabilii incomozi pe pagina oficială a primăriei Carei”, în data de 28.06.2015 şi în data de 01.07.2015 aferent articolului „Pană de curent în municipiul Carei. Varianta vară 2015”, în data de 02.07.2015 aferent articolului „Bani publici pentru denigrarea adversarilor politici. Naşul-primar şi-a angajat finul ca administratot pagina Facebook Primăria Carei”, în data de 20.07.2015 aferent articolului „Bustul Regelui Ferdinand al României, amplasat ilegal îşi aşteaptă locul de merit”, în data de 22.07.2015 aferent articolului „Canicula face victime la Carei. Prima victimă – punctul de Prim – ajutor” şi în data de 14.08.2015 aferent articolului „Cod portocaliu pe toate fronturile în Republica din Carei. Consilierul sportiv îl surclasează pe primar”>>, se mai arată în sentinţa Judecătoriei Carei.
Potrivit sentinţei pronunţate de Judecătoria Carei în dosarul 1971/218/2015, comentatorul bucureştean Horia Mărieş şi Diverti Media SRL trebuie să îşi ceară scuze în mod public de la jurnalistul Megyeri Tamas Robert pe portalul Buletin de Carei, iar Megyeri trebuie să îşi ceară scuze în mod public de la Horia Mărieş pe portalul Anziksz.
Judecătoria Carei a decis să nu acorde compensaţii financiare niciuneia dintre părţi. În schimb, firma Diverti Media SRL, deţinută de Daniela Ciută, soţia liderului PNL Carei, Ilie Ciută, trebuie să-i plătească jurnalistului Megyeri Tamas Robert suma de 500 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 30 de zile de la comunicare de către părţile implicate în dosar.
În 31 iulie 2015, bucureşteanul Horia Mărieş, cunoscut pentru comentariile sale jignitoare pe care le postează pe diverse portaluri, în special pe Buletin de Carei, l-a chemat în judecată pe jurnalistul Megyeri Tamas Robert, considerându-se calomniat în trei articole publicate de acesta pe portalul Anziksz. La rândul său, Megyeri s-a îndreptat împotriva bucureşteanului Horia Mărieş pentru comentariile jignitoare postate de acesta pe Buletin de Carei, chemând în judecată şi firma editoare a portalului, care a permis postarea comentariilor. Procesul a durat mai puţin de un an. Potrivit portalului instanţelor de judecată, în ultimii patru ani, bucureşteanul Horia Mărieş a avut aproape 20 de procese pe rolul Judecătoriei Carei, în majoritatea lor având calitatea de reclamant.

Vezi sentinţa pronunţată de Judecătoria Carei în dosarul 1971/218/2015

Szasz Lorand
N.R. Pe această cale, având în vedere precedentul creat de Judecătoria Carei, solicit în mod public portalului Buletin de Carei, deţinut de consacrata jurnalistă Daniela Ciută, să şteargă zecile de comentarii jignitoare la adresa mea şi a portalului Opinie de Carei postate de către bucureşteanul Horia Mărieş, dar şi de ceilalţi comentatori anonimi. În caz contrar, îmi rezerv dreptul de a solicita acest lucru instanţelor de judecată.