Deputatul UDMR Erdei D. Istvan a primit răspuns la întrebarea sa adresată ministrului Transporturilor, Dan Marian Costescu, privind montarea de semibariere cu semnalizare sonoră la ambele treceri la nivel cu calea ferată peste drumul judeţean între municipiul Carei și comuna Căpleni. Potrivit Ministerului Transporturilor, trecerea la nivel cu calea ferată dintre Carei şi Căpleni ar putea fi realizată în cadrul unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2016- 2020.

erdei d istvan

“Ministrul Transporturilor mi-a comunicat că în august 2015 a fost publicată pe SEAP procedura de achiziţie publică aferentă proiectării şi execuţiei lucrărilor pentru Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată, care cuprindea 112 treceri la nivel, însă procedura a fost anulată, nefiind depusă nicio ofertă”, a declarat deputatul Erdei D. Istvan.
Însă Ministerul Transporturilor a venit şi cu o veste mai bună. “În prezent, se elaborează documentaţia necesară achiziţiei publice pentru revizuirea studiului de fezabilitate pentru Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată, proiect care va fi finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2016- 2020. În cadrul studiului, în funcţie de criteriile de prioritizare, va fi stabilită lista celor 150 de treceri la nivel cu calea ferată care vor fi modernizate. Având în vedere gradul ridicat de periculozitate, este posibil ca trecerea la nivel cu calea ferată (linia 408, Carei- Zalău) să îndeplinească cerinţele de includere în proiect”, se arată în răspunsul ministrului Dan Marian Costescu adresat deputatului Erdei D. Istvan.