La prima şedinţă extraordinară din noul mandat au fost prezenţi 15 din cei 19 consilieri locali careieni. Ordinea de zi a avut două proiecte de hotărâre. Primul a vizat aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2016 al Spitalului Municipal, iar al doilea aprobarea bugetului local la municipiului Carei. Şedinţa a fost extrem de operativă, proiectele de hotărâre fiind aprobate în unanimitate de consilieri.


La primul proiect de hotărâre, cel privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului Municipal, mai mulţi consilieri locali au reclamat faptul că ar fi vorba, de fapt, de o rectificare, având în vedere că bugetul a fost aprobat la începutul acestui an. Primarul Eugen Kovacs le-a cerut consilierilor locali să aprobe proiectul în forma depusă de cei de la Spital, pentru a nu bloca activitatea acestuia la Trezorerie. Primarul Kovacs a mai explicat formularea aparţine angajaţilor spitalului şi nu este vorba de o rectificare întrucât la începutul anului a fost aprobat doar bugetul pe primul trimestru. De asemenea, bugetul Spitalului nu poate fi stabilit la început de an din cauza sumelor virate pe bucăţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare. Consilierul Ioan Oneţ a ridicat problema necesităţii obţinerii unei finanţări din partea Ministerului Sănătăţii pentru achiziţia unui aparat Roentgen. Bugetul Spitalului Municipal pe anul 2016 este de 18,063 milioane lei.
De asemenea, bugetul local al municipiului Carei a fost rectificat cu suma de 138.500 lei, rezultaţi din sponsorizările obţinute de Şcoala Gimnazială nr.1, Şcoala Gimanzială Vasile Lucaciu şi Liceul Teoretic în cadrul Olimpiadelor Kaufland.
La finalul şedinţei, consilerilor locali li s-a atras atenţia asupra obligativităţii depunerii declaraţiilor de avere şi interese, iar primarul Eugen Kovacs le-a cerut consilierilor locali sugestii în privinţa modificării Regulamentului de organizarea şi funcţionare a Consiliului Local Carei.