Duminică, 19 iunie 2016, de la ora 19, la Carei, a avut loc vernisajul expoziției de pictură ”Lucruri Mărunte”, aparținând artistului plastic Smaranda Milu Nemethi. Artista, născută la 16 iulie 1981, în Carei, absolventă de arte plastice, cu studii și cu participări la expoziții în țară și în străinătate, revine la Carei după o lungă absență, informează Direcţia de Cultură şi Turism Carei.


Cuvântul de deschidere a aparținut lui Bogdan Georgescu, care a prezentat lucrările ca unele care surprind elemente din copilăria fiecăruia dintre noi, dar pe care Smaranda le-a redescoperit și readus cu o deosebită măiestrie artistică în fața publicului. Cele 50 de lucrări au fost inspirate de obiectele cu care artista s-a reîntâlnit în casa părintească: ceasurile tatălui ceasornicar, porțelanurile mamei educatoare, râșnița bunicii, jucării și obiecte care i-au populat copilăria petrecută la Carei.
A luat cuvântul apoi Smaranda Milu Nemethi care a ținut să mulțumească celor prezenți la vernisaj pentru faptul că au fost mereu alături de ea și a amintit faptul că după București, această expoziție a poposit la Carei.
În încheiere a avut loc un moment de muzică instrumentală, special pregătit pentru acest eveniment, susținut de Szucs Jozsef – chitară acustică, Bogdan Georgescu – chitară acustică și Marius Georgescu – percuție (cajon).
Expoziția cu vânzare poate fi vizitată până la data de 19 iulie 2016 în locația La Boheme din Carei. Suma obținută din vânzarea lucrărilor o va sprijini pe artistă pentru achiziționarea tratamentului împotriva bolii cu care a fost diagnosticată cu doi ani în urmă.