Conducerile organizațiilor județene Satu Mare ale UDMR și PNL au decis susținerea reciprocă a proiectelor administrative în Consiliul Județean, Consiliul Local al Municipiului Satu Mare, Primăria Satu Mare, respectiv în consiliile locale și primăriile din județ, se arată într-un comunicat de presă comun, semnat de preşedintele UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Casaba, de preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare, deputatul Kereskenyi Gabor, şi cei doi co-preşedinţi ai PNL Satu Mare, Adrian Cozma şi Romeo Nicoară.


Urmare a acestui parteneriat, liberalii vor sprijini candidatul UDMR la președinția Consiliului Județean, iar Uniunea va susține propunerile PNL de ocupare a celor două funcții de vicepreședinți ai CJ. În același timp, PNL va continua să fie partenerul UDMR în echipa de conducere a municipiului, acceptând o funcție de viceprimar.
Satu Mare este un județ multicultural, de aceea acest parteneriat între UDMR și PNL onorează ambele formațiuni. Respectăm astfel dorința electoratului din Satu Mare exprimată prin vot în 5 iunie, care a arătat clar că se dorește o schimbare semnificativă. Practic, este o continuare a parteneriatului pe care l-am avut în ultimii doi ani în CL și CJ Satu Mare. Cele două formațiuni au avut și în ofertele electorale multe puncte comune privind dezvoltarea județului.
UDMR și PNL au susținut că este nevoie de o schimbare la nivelul administrației publice locale și că trebuie sa construim împreună durabil pentru sătmăreni.
Am căutat să fim permanent alături de locuitorii județului, indiferent de etnie, astfel încât sătmărenii să aibă în administrația locală un partener care îi susține, se mai arată în comunicatul de presă al conducerilor UDMR şi PNL Satu Mare.