În cursul zilei de astăzi, începând cu ora 09:00, pe stadionul Olimpia din Municipiul Satu Mare, s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare.


Scopul acestei competiţii a vizat pe de-o parte, dezvoltarea deprinderilor şi abilităţilor necesare acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, iar pe de altă parte, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie ale serviciilor voluntare şi private.
Probele de concurs au fost: “Pista cu obstacole pe 100 metri”, “Ştafeta 4 x 100 metri” şi “Dispozitivul de intervenţie”.
La concurs au luat startul nouă echipaje, şase la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă ( SVSU Livada, SVSU Căuaş, SVSU Sanislău, SVSU Terebeşti, SVSU Turulung, SVSU Valea Vinului, echipaje clasate pe primele trei locuri ale etapelor zonale desfăşurate în comunele Căuaş şi Lazuri) şi trei la serviciile private pentru situaţii de urgenţă (SPSU SC Fire&Rescue Services SRL- punct de lucru SC Electrolux România SA Satu Mare, SPSU SC Contitech Fluid Automotive SRL Carei, SPSU SC Unio SA Satu Mare).
A fost o zi de întreceri intense, viu disputate, pe parcursul cărora toţi participanţii au demonstrat că s-au pregătit intens.
La final, clasamentul general a fost următorul:
La Servicii Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă:
Locul I: S.V.S.U. al comunei Valea Vinului;
Locul II: S.V.S.U. al comunei Căuaş;
Locul III: S.V.S.U. al comunei Sanislău.

La Servicii Private pentru Situaţii de Urgenţă:
Locul I: S.P.S.U. al S.C. Unio SA Satu Mare;
Locul II: S.P.S.U. al SC Fire&Rescue Services SRL- punct de lucru SC Electrolux România SA Satu Mare
Locul III: S.P.S.U. al SC Contitech Fluid Automotive SRL Carei.
Echipajele clasate pe primul loc, atât la serviciile voluntare cât şi la cele private s-au calificat pentru faza interjudeţeană care va avea loc în cursul lunii iulie a.c. în municipiul Baia Mare.
Pe această cale Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SOMEŞ” al judeţului Satu Mare, transmite, felicitări tuturor serviciilor participante, pentru efortul si preocuparea permanentă în prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă şi adresează mulţumiri administraţiei stadionului Olimpia Satu Mare pentru sprijinul acordat în organizarea şi desfăşurarea concursului.