Staff-ul noului primar liberal al Tăşnadului, Grieb Csaba, a transmis portalului Opinie de Carei un comunicat de presă în care se arată motivele care l-au determinat pe noul primar al Tăşnadului să intre în lupta electorală, modul în care şi-a desfăşurat campania electorală şi obiectivele sale pentru noul mandat. Reproducem integral comunicatul de presă transmis Opiniei de Carei.

DSC_0481

Dorinţa de a deveni primarul oraşului Tăşnad s-a născut cu mult timp în urmă, când mi-am propus să mă întorc şi să contribui cu toate forţele mele la reconstruirea orașului, ca în final să devină un oraş european. De asemenea, campania a început cu mult timp înainte ca ea sa fie vizibilă, prin identificarea problemelor tășnădenilor din această zonă, pe baza cărora a fost construit programul de campanie croit pe viziunea și soluțiile mele la aceste problemele pentru modernizarea atât a Tăşnadului, cât şi a satelor aparţinătoare
Am pus mult accent pe calitatea echipei de lângă mine și am acordat atenție mare „generatiei facebook”. Surpriza cea mare a venit atunci când, aflând de candidatura mea, oamenii au venit la mine să mă susţină şi să mă sprijine. Datorită muncii în echipă, ducând o campanie pozitivă, paşnică, bazată pe comunicare, deschidere şi sinceritate, am câştigat. Această echipă este alcatuită atât din tineri, cât şi din oameni cu experienţă, uniţi printr-un liant: viziunea liberală şi dragostea pentru Tăşnad. Astfel am avut alături de mine: români, maghiari, rromi, svabi, toţi dornici de marea schimbare.
Campania propriu-zisă nu a fost atât de grea pentru că alături de mine au fost oameni dragi, am străbătut fiecare colţişor al acestui oraş si satele apartinatoare, vorbind cu sute de oameni, ascultându-le problemele, dorinţele, propunerile, pentru ca acum, in calitatea mea de primar, sa ştiu cu ce să încep. Mai dificil a fost sa facem faţă cu eleganţă si cu mult tact atacurilor murdare ale unor oameni care nu şi-au inchipuit că funcţiile nu sunt pe viaţă. Am luptat cu oameni ce au încremenit oraşul acesta în timp, fără a-i oferi nicio şansă de modernizare. Inclusiv în ziua alegerilor nu şi-au închipuit că tăşnădenii vor avea curajul să înlăture cortina roşie şi să privească spre viitor cu încredere şi optimism. Pe această cale aş dori să le mulţumesc, atât lor, cât şi tuturor oamenilor care au crezut în mine.
Consider că victoria noastră poate fi un exemplu că se poate prin muncă, încredere, sinceritate, comunicare şi dorinţa sinceră de a face o diferenţă. Ceea ce îmi propun să schimb este mentalitatea perimată şi comunistă cu una nouă, liberală, care, sper eu că împreună cu voi vom duce Tăşnadul la standarde europene.
GRIEB Csaba