Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare informează asupra acţiunii de promovare a înscrierilor în instituţiile de învăţământ care formează personal pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Acestea acţiuni de recrutare au avut loc în liceele din Carei şi Satu Mare.


În cursul lunii acesteia, cadre militare din cadrul biroului de resurse umane şi a compartimentului de informare şi relaţii publice ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Satu Mare au organizat întâlniri cu elevii claselor a XII-a ai mai multor licee din Satu Mare şi Carei, unde elevii au primit indicaţii despre locurile scoase la concurs, condiţiile de înscriere, probele şi baremele de promovare a examenului.Totodată tinerilor li s-au adus la cunoştinţă informaţii aferente profesiei de pompier şi avantajele pe care le conferă.
Persoanele interesate se pot prezenta pentru detalii sau pentru a depune cererile de înscriere până pe data de 27 mai, pentru Facultatea de Pompieri, iar pentru Şcoala de Subofiţeri – până la data de 29 iulie a.c.
Pregătirea viitorilor salvatori în cadrul instituţiilor de învăţământ amintite se va realiza într-un interval cuprins între doi şi patru ani, în funcţie de forma de învăţământ pentru care vor opta.
Detalii privind perioadele de înscriere, desfăşurarea concursului de admitere, condiţiile de înscriere, conţinutul dosarului de recrutare, etapele şi probele de concurs, tematica şi bibliografia pot fi consultate accesând paginile web a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă – http://www.igsu.ro, (domeniul „Informaţii utile – Admitere în învăţământul militar”), academiadepolitie.ro, scoaladepompieri.ro sau prin intermediul Biroului Resurse Umane din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş”, de pe strada Fabricii, numărul 35 din localitatea Satu Mare.