Interviu cu Ludovic Keizer, viceprimarul municipiului Carei

keizer ludovic
Reporter: – Cum comentaţi modul în care s-a desfăşurat până în prezent campania electorală în Carei?
Ludovic Keizer: – După părerea mea, până acum am avut parte de o campanie electorală lejeră. Adică nu a fost cum ne-am fi aşteptat, cu certuri şi scandaluri urâte. Cu mici excepţii, am avut parte de o campanie destul de normală. Oamenii ar aştepta altceva. Mulţi mă întreabă de ce nu sunt banere, de ce nu organizăm concerte. Legea interzice astfel de lucruri, iar noi trebuie să o respectăm. Cu toate acestea, careienii vor merge la vot şi fără să aibă parte de o campanie murdară, cu certuri şi scandaluri.
Reporter: – Ce fel de campanie a făcut până acum UDMR Carei?
Ludovic Keizer: – UDMR a avut o campanie electorală foarte liniştită. Noi am ieşit în faţa careienilor cu realizările noastre în urma activităţilor desfăşurate în slujba comunităţii. Programul nostru electoral conţine proiecte reale, pentru care avem acoperire, cum ar fi asfaltarea străzilor, reabilitarea trotuarelor, asigurarea curăţeniei în oraş, întreţinerea spaţiilor verzi. Ca şi până acum, vom continua să fim în slujba careienilor.
Reporter: – De ce consideraţi că, în data de 5 iunie, careienii ar trebui să voteze candidaţii UDMR la Primărie şi la Consiliul Local?
Ludovic Keizer: – UDMR Carei are o echipă foarte omogenă. Avem în fruntea noastră un primar cu o valoare deosebită. E un om care a lucrat şi va şi lucra în interesul careienilor, un om care şi-a demonstrat priceprea în administraţia locală. Consider că trebuie să-i dăm şansa de a-şi continua proiectele de dezvoltare ale Careiului. De asemenea, avem o echipă foarte bună de candidaţi la Consiliul Local. Au rămas colegi cu experienţă, dar au venit şi câţiva noi. Echipa noastră este deocamdată cea mai bună, sunt convins de acest lucru.
Reporter: – Cum credeţi că ar trebui să funcţioneze Consiliul Local Carei în viitorul mandat?
Ludovic Keizer: – Acum este campanie, toată lumea trebuie să şi-o facă cum crede de cuviinţă. Însă după alegeri, după ce se va stabili componenţa viitorului Consiliu Local, aş dori să ne aşezăm cu toţii la masă şi să discutăm în mod civilizat. Adică să avem răbdare să ne prezentăm şi să ne ascultăm reciproc argumentele, indiferent de partidul din care facem parte, respectiv să luăm de comun acord deciziile care sunt cele mai bune pentru comunitate. Până acum nu am reuşit acest lucru, atmosfera din Consiliul Local fiind una destul de tensionată. Poate că în viitorul mandat, când se va schimba puţin componenţa, vor veni şi consilieri locali noi, vom reuşi totuşi să comunicăm în mod normal, fără atacuri de dragul atacului, aşa cum se face în politica civilizată.
A consemnat Szasz Lorand