Două ateliere moderne de lăcătuşerie au fost inaugurate azi, 24 mai 2016, la Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu din municipiul Carei. Guvernul Ungariei a finanţat cu cinci milioane de forinţi (aproximativ 75.000 lei) realizarea acestor ateliere ultramoderne. Cu ocazia finalizării investiţiei, directorului Liceului Tehnologic Simion Bărnuţiu, Emeric Gindele, i-a fost înmânată o plachetă din partea Guvernului de la Budapesta de către secretarul de stat pentru politici naţionale, Potápi Árpád János.

13289004_1033217590080582_569175773_n

La eveniment au mai participat inspectorul şcolar pentru învăţământul tehnic, Adriana Dângă, primarul Careiului, Eugen Kovacs, directorul adjunct al instituţiei de învăţământ, Mircea Terheş, şi reprezentanţi ai firmelor cu care cooperează liceul.
“Mă bucur şi sunt foarte mândur că am primit această plachetă din partea Guvernului Ungariei. Pe fondul aceste reuşite, vom depune în continuare proiecte pentru a obţine astfel finanţări, în cadrul programului demarat de autorităţile de la Budapesta cu ocazia Anului Formării Profesionale”, a declarat directorul Emeric Gindele.
“Cu sprijinul financiar al Guvernului Ungariei, am reuşit să amenajăm două ateliere moderne de lăcătuşerie în liceul nostru. Am realizat acest lucru din cinci milioane de forinţi. În aceste ateliere avem bancuri de lucru, menghine şi scule conform cerinţelor secolului XXI. Astfel, elevii vor putea să deprindă aici bazele mecanicii şi lăcătuşeriei. Vor avea un an la dispoziţie în acest sens. În cel de-al doilea an, îşi vor aprofunda cunoştinţele la unul dintre cei 28 de agenţi economici cu care avem contracte de colaborare. Cele două ateliere sunt indispensabile pentru viitorii lăcătuşi, mecanici auto, mecanici agricoli, sudori, strungari”, a adăugat directorul Emeric Gindele.