Campania electorală a debutat destul de anost în municipiul Carei. Acest lucru se datorează atât limitării prin lege a cheltuielilor electorale ale partidelor, cât şi faptului că majoritatea acţiunilor electorale sunt concentrate în ultimele două săptămâni ale campaniei electorale. Cu cât se vor apropia alegerile locale cu atât candidaţii la Primăria Carei şi la Consiliul Local vor deveni tot mai vizibili. Între timp, principala temă a campaniei electorale o constituie distrugerea afişelor candidaţilor.

Candidatul PSD la funcţia de primar al Careiului, Ioan Oneţ, a transmis redacţiei Opinie de Carei o serie de imagini cu panourile speciale amenajate de pe care sunt rupte afişele cu candidaţii social-democraţi. „De câteva zile, anumite persoane ne distrug cu regularitate afişele. Toate aceste acte de vandalism au loc noaptea. În fiecare dimineaţă trebuie să mergem şi să lipim alte afişe. Solicit Poliţiei Comunitare să patruleze mai des în preajma locurilor de afişaj stabilite oficial în Carei. Chiar dacă nu vor reuşi să-i prindă pe cei care rup afişele, cel puţin îi vor mai descuraja”, ne-a declarat liderul PSD Carei, Ioan Oneţ.
Potrivit informaţiilor de care dispunem, nu numai afişele candidaţilor PSD sunt distruse cu regularitate în timpul nopţii de indivizi rămaşi deocamdată neidentificaţi. Interesant este faptul că afişele sunt rupte doar de pe afişierele situate în zonele în care nu bat camerele de supraveghere din municipiu. Se pare că cei care se ocupă cu ruperea afişelor ştiu foarte bine în ce zone ale oraşului pot acţiona în siguranţă.