Cu ajutorul cititorilor, am reuşit să-l identificăm pe individul care a recurs la jigniri şi ameninţări la adresa autorului articolului “Copil amendat pentru că nu a circulat corect pe un drum necirculat”, publicat de Opinie de Carei, cazul fiind preluat ulterior şi de alte publicaţii precum Vocea Transilvaniei, PresaSM, Buletin de Carei şi chiar de cotidianul Gândul. Cel care pe Facebook se autointitulează “Comisarul Ardelean” este nimeni altul decât Ioan Erdei, unchiul poliţistului Eduard Erdei, agentul care l-a amendat pe copilul de 15 ani pentru că n-a circulat pe partea care trebuie a drumului necirculat dintre satele Portiţa şi Irina.

opinie

Mai mulţi cititori ai portalului Opinie de Carei ne-au dezvăluit cine este, de fapt, tupeistul “Comisar Ardelean” de pe Facebook. Cel care îşi permite să jignească în mod ordinar şi să ameninţe în stil mafiot este Ioan Erdei, nimeni altul decât unchiul agentului şef adjunct Eduard Erdei, de la Postul de Poliţie Tiream, cel care a amendat exemplar un copil de 15 ani, Emil Bumb, pentru că a încălcat grav legea, mergând pe jos pe partea incorectă a Drumului Judeţean 108 M, între Portiţa şi Irina, un drum judeţean pe care abia trec câteva maşini într-o zi.
Ioan Erdei, alias Comisarul Ardelean pe Facebook, a fost controlor de la Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, de unde a fost îndepărtat cu scandal. Într-adevăr, în urmă cu câţiva ani am scris despre isprăvile sale. Culmea e că, prin 2014 sau 2015, m-a contactat printr-un intermediar, transmiţându-mi că îmi poate dezvălui diverse informaţii aşa-zis compromiţătoare despre un fostul director al ANIF Satu Mare. Nu am dat curs solicitării, căci nu aveam nevoie de asemenea informaţii din partea lui.
După publicarea articolului “Copil amendat pentru că nu a circulat corect pe un drum necirculat”, folsindu-se de contul intitulat “Comisarul Ardelean”, Ioan Erdei a început să posteze pe pagina de Facebook a Opiniei de Carei o serie de comentarii jignitoare la adresa mea, a autorului articolului. Duminică dimineaţă, Ioan Erdei a postat un comentariu şi mai jignitor. Întrucât Opinie de Carei nu doreşte să promoveze bălăcăreala şi nesimţirea, am şters comentariul, iar pe „Comisarul Ardelean” l-am interzis de pe pagina de Facebook a portalului Opinie de Carei.
Peste câteva minute, am fost apelat de pe numărul de telefon 0770.908.235. Ioan Erdei mi-a cerut socoteală de ce am interzis accesul profilului Comisarul Ardelean pe pagina de Facebook a Opiniei de Carei. Apoi mi-a reproşat că din cauza mea a fost obligat să părăsească ţara. Folosind injurii care nu pot fi reproduse pe acest portal, Erdei m-a ameninţat că mă va prinde şi mă va rupe în bătaie, că nu voi scăpa de el şi altele de acest gen. Neavând rost să mă cobor la un asemenea nivel, am încheiat discuţia.
Este regretabil că unchiul unui poliţist recurge la asemenea ameninţări în stil mafiot. Înainte de a trece la fapte, ar fi putut să-şi chestioneze nepotul despre ceea ce spune Codul Penal despre ameninţare. În loc să-şi ceară scuze, Ioan Erdei a transmis ieri seară la rubrica de comentarii un mesaj în stilul său caracteristic: “Cat de josnic,nesimtit ,santajist si mincinos poti sa fii!! Tu mi-ai cerut prietenia pe facebook,inseamna ca ma cunosti……. Nu te mai victimiza,ai tot dreptul sa ma dai in judecata!! Macar va afla tot publicul cine esti!!!”. Într-adevăr am cerut pe Facebook prietenia a numeroşi careieni, iar unii au acceptat-o, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i cunosc personal pe toţi. Dacă avea profilul pe numele său real, Ioan Erdei, probabil că mi-aş fi dat seama cu cine am de-a face, însă nu cunosc personal niciun Comisar Ardelean.
Nu îi voi da în judecată pe Ioan Erdei, alias Comisarul Ardelean, însă îmi rezerv dreptul să formulez împotriva sa o plângere penală pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare.
Szasz Lorand