Publicarea articolului intitulat „Copil amendat pentru că nu a circulat corect pe un drum necirculat” a stârnit numeroase reacţii în rândul careienilor, unele de-a dreptul penale. Articolul a fost preluat de Vocea Transilvaniei sub titlul „Un adolescent de 15 ani a fost amendat de o patrulă polițist – jandarm cu 125 de lei. Motivul este HALUCINANT ȘI REVOLTĂTOR”, de către PresaSM sub titlul „INCREDIBIL! MINOR amendat pentru că umbla pe drum de un polițist! ”Garcea” este copil mic!” şi chiar de către Gândul sub titlul „Un minor, amendat cu 125 de lei de poliţişti. Cum a încălcat acesta legea în timp ce mergea pe drum”.

opinie

După publicarea articolului, un individ care se autointitulează „Comisarul Ardelean” a început să posteze pe pagina de Facebook o serie de comentarii jignitoare la adresa mea, a autorului articolului. Duminică dimineaţă, „Comisarul Ardelean” a postat un comentariu şi mai jignitor. Întrucât Opinie de Carei nu doreşte să promoveze bălăcăreala şi nesimţirea, am şters comentariul, iar pe „Comisarul Ardelean” l-am interzis de pe pagina de Facebook a portalului Opinie de Carei.
Peste câteva minute, am fost apelat de pe numărul de telefon 0770.908.235. O voce răguşită mi-a cerut socoteală de ce am interzis accesul profilului Comisarul Ardelean pe pagina de Facebook a Opiniei de Carei. Apoi mi-a reproşat că din cauza mea a fost obligat să părăsească ţara. Folosind injurii care nu pot fi reproduse pe acest portal, individul m-a ameninţat că mă va prinde şi mă va rupe în bătaie, că nu voi scăpa de el şi altele de acest gen. Neavând rost să mă cobor la un asemenea nivel, am încheiat discuţia.
Am încercat să aflu cine este „Comisarul Ardelean”, dar mi-a interzis accesul pe pagina sa de Facebook. Din această cauză, nu ştiu cât de serioase sunt ameninţările sale. Dacă vreunul dintre cititorii Opiniei de Carei ştie cine se ascunde în spatele acestui profil şi în ce anturaj se învârte respectivul îl rog frumos să mă ajute şi să-mi transmită în privat identitatea „Comisarului Ardelean” pentru a putea formula o plângere penală pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare.
Înţeleg faptul că unii dintre cei despre care scriu se supără pe mine, însă au la dispoziţie o serie întreagă de mijloace legale dacă se simt lezaţi. Însă nu pot să accept asemenea ameninţări în stil mafiot, care sunt pedepsite de Codul Penal. Din păcate, unii nu pot să priceapă că trăim într-un stat democratic, nu în Vestul Sălbatic.

Szasz Lorand