Un localnic din Dobra a decedat marţi, 10 mai 2016, la spital după ce înainte cu o zi a fost bătut crunt de un cioban. Agresorul a fost arestat miercuri pentru 30 de zile, se arată într-un comunicat de presă comun al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare.

arestat

În data de 9 mai, urmare a unui apel de urgenţă 112, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare a fost sesizat despre faptul că o persoană ar fi fost agresată pe un teren din extravilanul localităţii Dobra.
La faţa locului s-a deplasat echipa complexă coordonată de procurorul criminalist, care a stabilit că, B.D., de 30 de ani, din comuna Batarci, pe fondul unui conflict spontan, i-a aplicat lui C. M., de 53 de ani, din localitatea Dobra, mai multe lovituri cu pumnii si picioarele la nivelul feţei si a toracelui.
Potrivit unor informații, agresorul ar fi un cioban care a intrat cu oile pe terenul victimei, de aici izbucnind și scandalul între cei doi.
Victima a fost transportată la Urgențe în vederea acordării îngrijirilor medicale necesare, iar conform concluziilor medico- legale, a necesitat pentru vindecare 55-60 zile îngrijiri medicale, fiindu-i pusă viaţa în primejdie.
Ulterior, în cursul zilei de 10 mai a intervenit decesul persoanei vătamăte.
În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de omor.
În aceeași zi, faţă de B.D a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri, persoana a fost prezentată Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventivă, care a luat faţă de inculpat, măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile.
Cercetările continuă cu autorul în stare de arest preventiv.